eduloan.mara.gov.my – MARA Education Loan

by admin on October 30, 2009

in Education,School,University

eduloan.mara.gov.my - MARA Education Loan

eduloan.mara.gov.my - MARA Education Loan

If you can’t get JPA, try MARA loan.

Sistem Permohonan Pinjaman Pelajaran MARA eEduLoan hanya terbuka kepada pengguna
yang berdaftar sahaja. Pengguna perlu mendaftar dengan menggunakan skrin yang
disediakan.

Klik pada pautan untuk muat turun Borang Permohonan Pinjaman Pelajaran
MARA. eForm ini adalah sebagai alternatif kedua jika anda memilih untuk tidak memohon
secara atas talian.

Find more information at http://eduloan.mara.gov.my

{ 49 comments… read them below or add one }

dorothy January 5, 2012 at 11:11 pm

MARA eduloan is open for bumiputera (sabahan.sarawak) applicant only?

hafizie hassan February 5, 2012 at 12:44 pm

saya kesal dengan kalian..kenapa dalam masa 2minggu ni saya tak dpt buka website http://www.eduloan.mara.gov.my…sya tak dpt nak log in..tempoh tamat mendaftar dah nak hampir..tolong saya

m.izzat haziq bin hassan April 9, 2012 at 8:43 pm

salam 1 Malaysia…
sya ingin menanya hal berkaitan dgn pjaman mara…
macam mana nk mohon…????
saya dah sem 1 dah…

rasted May 16, 2012 at 7:56 pm

knpa xdak pon diploma in accountancy kat KPTM Alor Setar ???

shayne July 12, 2012 at 12:29 am

application to succeed “MARA” so why kata laluan dan ID xboleh buka !@##$%%???? bukan ke no I/C?
penat applica ja.tarikh tutup bila?
orang kat MARA buat ape nie..TIDOQ ke?
ramai komen..respon tara..mcm sial!!!
ni ke nak tollong MELAYU?
I want a lot of work left to do, docks treat tribes do not understand malay!!

shahafik July 21, 2012 at 3:21 pm

lme lg ke kerje2 selenggaraan nk siap… sye nk mohon pn xleh…harap cepat skit siap kn selenggaraan tu…

benjamin shah July 28, 2012 at 4:38 am

susahnya nak masuk web mara ni

khairin July 28, 2012 at 5:01 am

knpe akk x leh masuk langsung website mara ni..line jem kerr…abis cam anew ni dh lah tutup 30 ary bln ni……..

chuya July 28, 2012 at 7:13 pm

hello kepada mara tlong lah btol kan jumlah pinjaman kami..slagi x btulkan cam ne nak print out dan hantar…dah x larat nak ulang alik dan tepon sbab x pernah di layan…harap maklum

shahfiqah July 29, 2012 at 11:44 am

asalamualaikum ..sye na bertanye,,adakah selalunye pihak mara melakukan penyelenggaraan??sebab sye na memohon pinjaman mara..saya dah mendaftar ,jadi sye nak menyemak status permohonan sye..tapi tergendala..sye perlu mencetak permohonan sye dan menghantar permohonan sebelum 3.8.2012 ni..untuk di hantar ke kipsas .tempat saye belajar..jadi .saye na bertanye sama ada sye perlu ke pjbt mara atau tidak untuk uruskan masalah ini…saye berharap pihak tuan/puan memberi jawapan dalam mase terdkat..terima kasih

abun kurik July 30, 2012 at 10:33 pm

kenapa mara ini suka membuat saya marah ha??? bila saya tengok mara mesti saya marah dan bila saya marah saya mesti tengok mara. kenapa? kenapa? kenapa?! lagi 1, macam mana mahu terjadinya kakitangan mara? lagi sekali 1, ada lagikah jawatan kosong, kosong, kosong(najwa latiff) bagi menjadi pengarah? lagi 1 sekali lagi, saya mahu tertanya jalan untuk pergi ke pulau pinang, saya daritu sarawak satu kali. sila jawab soalan saya ha. yang benar abun kurik for ever.

najwa mansor August 24, 2012 at 1:18 am

assalamualikum,saya sudah cuba berkali-kali nk masuk web mara ni tapi tak boleh?kenapa eh?

khalil August 25, 2012 at 8:51 pm

assalamualaikum,sy nk tnye knpa sy xboleh nk bkak website untuk loan mara?sy nk print semua borang yg dperlukn xboleh…30august ni da nk kna hntar….sy msih xdapat nk print borang2 yg diperlukn

lina hangat August 26, 2012 at 11:28 am

apehal la xboleh bkak website mara ni…adohh org nk cepat ni…pless

kesusahan January 8, 2013 at 5:17 pm

sya nk tny ni bla klik ksus awt x blh….online dh brtus kli dh,ttap klik krsus xblh gak.xkan nk kna tnggu smpai hbs sem bru blh klik kot..sy hrap sng kn kmi online ok

erra February 21, 2013 at 12:18 am

Hari saya ada berjumpa dengan pegawai mara, dia kata tak boleh nak isi ruangan kursus sebab hanya dibuka pada awal bulan 3 untuk peringkat ijazah sarjana dan phd.

nurhidayah March 22, 2013 at 1:27 pm

salam..nak tya surat perjanjian mara nk amik kat ner

nurul noorhaslinda asman July 13, 2013 at 12:37 pm

knp sush sgat nk buat pnjaman mara?????

Najwa Khalib January 18, 2014 at 11:47 am

SALAM,KEPADA PIHAK PENGURUSAN MARA….
SILA SELESAIKAN MSLH DI ATAS DENGAN SEGERA.
Knape la sush sgt nk bukk website korang nii.. huhhh..

e-zaty January 26, 2014 at 12:13 pm

knpew nk plih khusus x bleh..??

mohamad bahtiar April 23, 2014 at 2:23 am

Dalam surat tawaran dari APR untuk anak saya, hari terakhir untuk membuat permohonan ialah 26 April 2014, tetapi pada 22 April 2014, saya tidak boleh nak buat permohonan atau pendaftaran dalam website ini.

Apa yang patut kami buat???

dyla aris June 17, 2014 at 4:02 pm

saya ingin bertanya, saya ingin daftar untuk adik saya yang ingin memohon pinjaman mara,., tapi tidak boleh dibuka, ble boleh dibuka pendaftran tu.. saya ingin cepat..

Atiqah Megat Ghazali August 2, 2014 at 11:03 pm

Assalam..saya nk tanye bilakah tarikh seterusnya untuk memohon pinjaman mara pada tahun ini jugak..??

Norehan Abu Bakar August 27, 2014 at 2:21 pm

Dh pergi MARA cawangan Shah Alam… jawapannya soh kita g dekat HQ.. dah pegi kat HQ jwaban yang diberi pun mcm bangang aje.. Apa ke benda MARA ni?? main2 kan aje ke..yg paling sakit hati ada ke jwban tak relevan.. mereka kata kalau tak dpt on9 MARA.. pihak kami tak dpt nk tolong..cuba apply ptptn aje… cibai punya manusia. tak ada hati perut. kita g naik turun komuter naik lrt ..penatnya tuhan aje yg tau.. lebih2 lagi jwaban suit aje yg dpat. rugi masa nak duit aje. kalau MARA dah tak mampu nk biayai pelajaran jgn la duk iklan aje…

Leave a Comment

Previous post:

Next post: