{ 226 comments… read them below or add one }

jackie July 20, 2009 at 1:33 pm

sbnrnye sy boleh login tapi tak dapat insert pada columm pemilihan kursus…col ptptn x jawab…mail pun kena tendang..m helpless..

sad girl July 21, 2009 at 11:38 am

mcm mcm mne nie, sya dah jd putus asa dgn ptptn sy nie.puas buka tapi no ic n paswd xbetul.pas2 tgu paswd baru dlm emel takdapat2.kol ptptn pn tak dapat.kwn2 seronok je dah hntar borang.tapi saya……

nadia July 28, 2009 at 4:47 pm

plez hantar password

sad gurl July 28, 2009 at 9:13 pm

mcm nme nk mhm blk ptptn???hr tu dh twrn sbb no akuan x sma msa isi…col x dpt..email..lg la x dpt…

bella July 31, 2009 at 9:28 am

x pham r ngan ptptn nie…..ari isnin 27/7/09 ari 2 g semak permohonan ptptn same ade dpt x pinjam ptptn…ati memg gembira r coz dpt…time 2 cek kat skola…..esoknye..pegi cc kat luar nak g print borang yang ptptn nak 2 salinan 2…tp tup2 jewrk ptptn soh wat permohonan baru……tlg r sye…

blurr person August 1, 2009 at 3:49 pm

sya sedih sangat , mlm ni dh nk btolak blik ke tmpt bljr, dh 2mgu bturut2 sya call ptptn utk tye pasword yang betul. tp xde sape pun yg angkt. asyik dgr operator je yg brckp. pegawai sntiasa buzy. mcm phone xde gn. sya log in ic n pasword x betul smpai ari ni. mintak pasword htr ke mail smpai ari ni xdpt. ari isnin ni kwn2 smenyer dh nk kasi borg msg2 tp sya msh xtau lyk atau x.nk print out cmner..

help me August 1, 2009 at 10:57 pm

my form x finish…unfortunetely,i’m just realise it now…so,sy bru anta form yg fully fillup today…i’m i still deserve for this loan???

fauzani August 17, 2009 at 2:56 pm

kenape bile nak daftar msk je tak penah dapat pon…..
no ic n kte laluan asyik salah je,walhal rsenye tak de mslah dgn hal tsebut.bile call ptptn ,pegawai asyik sibuk…kenape???
mintak tolong sangat,ape masalahnye..

Mary Madelin ak Kandaw August 20, 2009 at 11:20 am

selamat pagi.saya Mary Madelin ak Kandawpelajar UNIMAS tahnun 1, dan perlukan bantuan dari pihak tuanh..saya tdk dapat membuat pendaftaran epinjaman ptptn secara online.Hal ini kerana maklumat telah menyatakan bahawa no pin dan no kad pengenalan saya sudah didaftar. sedangkan saya telah membeli 5 no pin yang berbeza.sekarang ini saya berharap agar pihak tuan/puan dapat mengambil perhatian terhadap masalah saya ini.Saya juga telah menelefon staf dan pihak Ptptn tetapi masih dengan masalah yang sama.please help me…thank you..

tomey October 7, 2009 at 10:40 am

npew xley nk log in…argggghhhh!!! tension..tension..!!!

zakiah bt hassan October 8, 2009 at 3:29 pm

assalamualaikum/selamat sejahtera..saya pelajar sem 3,politeknik ungku omar.saya dah banyak kali cuba apply ptptn tapi x boleh.entah apa masalah.pening dibuatnya.saya ada 2 no pin yang berlainan,tapi x boleh apply juga.apa patut saya buat?saya adalah pelajar dari kelas sijil ke diploma.kpt saya telah di cancel sebelum masuk ke kelas diploma.tapi masih x boleh apply.harap sangat pihak tuan dapat membantu.saya dah buntu nie..terima kasih..

NURAZLIN BT ABU BAKAR October 19, 2009 at 1:23 pm

saya sedih sbb borang yang sy nk kemaskini n lngkpkan xbleh nk isi..puas sy cuba tapi xbleh..kol ptptn dia suro lngkpkan tapi masalah nya sy xbleh nk isi dsbbkn sistemnye..sy sedih sbb sy xbleh thu jgk kputusn sy samaada sy dpt pnjm tau pn x ptptn

noor asma idayu bt abd rahman October 20, 2009 at 11:02 am

assalamualaikum dan selamat sejahtera..saya nk tye tntg pembayaran balik ptptn..kini saya sdh abs bljr..surat peringatan pertama sdh di hantar untuk bayarn balik dan di berikan tempoh 14 hari dari surat…jika saya xmampu membyar balik oleh sbb kerana saya masih menganggur..cmne ye?

isabell October 27, 2009 at 10:46 am

em……nk byr ptptn mlalui ptgan kwsp my dad blh k x?xd brg pun lam ni……

isabell October 27, 2009 at 10:57 am

law nk wt byrn blik tp wa ptgan kwsp ayh blh x?xde k brng utk itu yg onlne?

arelin November 4, 2009 at 11:12 pm

tolonglah sy…
sy xthu npe sistem jd cm ni..sy rasa mcm nk pg je pjbt ptptn tya knape xbleh isi borang 2…kenape lambat sistem utk isi borang ni??

faiz December 1, 2009 at 6:51 pm

Assalamualaikum/Salam Sejahtera.. saya telah pun apply pinjaman ptptn…tetapi keputusan masih lagi tidak diterima?Adakah saya layak atau tidak layak untuk menerima pinjaman tersebut?Berapa hari lagi untuk saya boleh mengetahui keputusan?Bagaimana hendak tahu keputusan tuu? Untuk maklumat tuan,saya merupakan pelajar sem 1..tahun depan saya sem2…kalau dah masuk sem2 kena apply lagi sekali?? sekian terima kasih

nur December 8, 2009 at 2:47 pm

knpa dgn ptptn ne???kt dh daftar tp borang x de pulak………bila buka balik,password slh………aduh…pening kepala kt cr borang tu tau…khidmat ptptn ne bgs ke tdk????

anis December 12, 2009 at 2:14 pm

npew xbley nk login niy??

bybee December 13, 2009 at 5:19 pm

salam…np ek sy nk isi ptptn asyik x uley jew..???daa 2 kali sy isi tp np x ley..???dh pening pla sy..sy daa bli 2 no pin yg berlainan tp da diisi oleh owg laen…np…????????tnsionnnnnnn….khidmat ptptn ney bguz kew x sbenarnya..??????

bybee December 13, 2009 at 5:23 pm

np asyik cannot display jewwww…lau cm ney susah lar nk bt loan…harap mklummmmm…

bybee December 13, 2009 at 5:30 pm

salam…sy x puas aty lar dgn kdmat ptptn…np bla sy nk isi xley msuk n sy pnyer pin da diisi oleh owg laen sedangkan sy bwu jew bli no pin 2..??????????sy x faham lar bgaimna kdmat ney..?????sy harap pihak tuan dpt mgtasi prob y dhadapi oleh byk owg…tlgggg lar sy da buntu…bp byk sy nk kna bli no pin bwuuu…??????

peningpening December 14, 2009 at 2:10 pm

saya ad mslh ptptn nie..
knpe nk msk ke borang ptptn nie xbley??:(
sy gne no ic n kte laluan yg btl..
sy ad 2 no pin..
tapi duedue no pin 2 xbley..
ape ptut sy buat???
plezzzz help me?
bln satu nie saya nk msk blaja..
col ptptn pn xbley..
rse nk prgi je pjbt die..tp mcm mne???????????

anizah December 19, 2009 at 3:34 pm

herm….npelah susah sgt nk dptkn pinjaman ptptn nie…kelompok pertama x dpt…kelompok kedua pun x dpt gak…hrp2 semester 2 nie dpt ptptn…

kusut December 19, 2009 at 3:53 pm

dah 3 no pin sya ada utk pinjaman ptptn…
tpi,npe ek pihak ptptn x luluskan permohonan sya………
skrng nie dah nk msuk sem 2….tpi,ptptn x dpt gak……….
arrrrrgh…….ssh r klu cm nie……..
kwn2 laen kbyknnye dh dpt ptptn….tpi,sya lom dpt2 gak………
herrrmm….hrp2 pihak ptptn dpt luluskan prmohonan ptptn sya utk sem 2 nie….
sshnye x dpt ptptn…………

Leave a Comment

Previous post:

Next post: