{ 48 comments… read them below or add one }

Khairuddin Famil March 2, 2012 at 10:46 am

terlalu amat sukar untuk tembus masuk ke Hrmis cuba berulang kali tetap gagal dapat masuk pula hanya sebahagian sahaja kemudian tergantung,berbagai waktu dan masa cuba tetap gagal untuk laksanakan. Mohon supaya atasi masalah di sana agar segala kesulitan tidak timbul di masa akan datang.
Terima kasih.

Echah March 29, 2012 at 9:55 pm

Ngape payah sangat nak login hrmis untuk kemaskini maklumat dan print GL???
Bukankah PM dah cakap RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN….
Masa banyak terbuang sebab berjam-jam depan komputer untuk login hrmis….tapi tak dapat juga.
Harap masalah ini diatasi segera….. agar ianya mesra pelanggan.

Echah March 29, 2012 at 10:16 pm

Ngape payah sangat nak login hrmis untuk kemaskini maklumat dan print GL???
Bukankah PM dah cakap RAKYAT DIDAHULUKAN PENCAPAIAN DIUTAMAKAN….
Masa banyak terbuang sebab berjam-jam depan komputer untuk login hrmis….tapi tak dapat juga.
Harap masalah ini diatasi segera….. agar ianya mesra pelanggan.

muhammad nor abdullah April 24, 2012 at 8:41 am

susah nak masuk eg hrmis. tolong bantu saya.

azizah sumadi May 18, 2012 at 7:13 am

saya dah berulang kali cuba kemas kini dan memasukkan sasaran kerja tahunan saya tetapi sukar sangat untuk memasuki laman web hrmis…napa ya…bantu la saya…terima kasih.

Pauline June 25, 2012 at 10:18 pm

Susah sangat masuk Portal HRMIS lah..

nar July 19, 2012 at 11:17 pm

mengapa saya terlalu sukar nak isi hrmis n..

Siti Norimah August 11, 2012 at 8:05 am

Ari sabtu pun x leh nak buka.. camner ni?

Othman September 12, 2012 at 2:09 pm

Usaha untuk membolwhkan semua warganegara mengakses portal ini amatlah memberangsangkan lebih-lebih lagi dalam dunia siber ini. Laman sesawang Hrmis adalah salah satu usaha yang dibangunkan oleh Pengurusan Sumber Manusia dalam usaha menguruskan rekod kakitangan kerajaan. Syabas dan tahniah. Walau bagaimana pun pembangun dan administrator laman web ini perlu juga memikirkan kesukaran pengguna dalam mengekses portal ini. Sering kali didapati laman web ini tidak mudah di akses bagi tujuan mengupdate rekod, membuat permohonan cuti dsb.
Tiada gunanya meminta staf / kakitangan menggunakannya sekiranya kebolehupayaan mengaksesnya lambat atau tidak boleh di akses langsung. Membuang masa saja. Pengguna mengharapkan pihak pengurusan memastikan sistem ini mampu menerima seberapa banyak pengakses (tanpa gangguan). Alasan terlalu ramai mengaksesnya sehingga mengakibatkannya lambat atau tidak boleh diakses tidak boleh diterima dan perlu difikirkan secara bijak dalam diatasi di peringkat awal lagi. Sekiranya penyelenggaraan sistem perlu dilakukan, ianya tidak sepatutnya menganggu pengguna dalam mengakses sistem. Sistem backup perlu ada agar tidak menganggu urusan semasa mengakses sistem ini. Agak menyedihkan apabila cuba mengaksesnya setiap kali gagal. Harap mereka yang dipertanggungjawapkan memikirkannya.

lucy anak jilap November 14, 2012 at 7:44 pm

kenapa susah sgt nak masukkan data dlm hrmis ni….

Amar Affendy B Bahari December 19, 2012 at 12:21 pm

sy byk kali online tp msh blum update nama ank2 sy.ble nk dgunakn d hosp mst tk dpt sb nana blum ada dlm senarai GL sy. lbh senang dan mudah mgunakn borang dan pen….

MUHAMMAD NOR B. ABDULLAH January 6, 2013 at 5:04 pm

KENAPA SUSAH LINE HRMIS..

rosaini January 18, 2013 at 11:11 am

Online work sgt membantu tapi dengan hermis saya kecewa kerana ianya banyak m’habiskan masa keemasan saya untuk kerja yang diperlukan. Ianya amat lambat dan tidak stabil..saya kurang yakin PHIS system akan berjaya…Please Upgrade for excellent output.

rosnizam February 6, 2013 at 3:06 pm

adoiii line hrmis lambat mcm kura2, inilah yg nk dibanggakan.

nura February 20, 2013 at 8:35 pm

macam mne nk daftar?? dr td x jumpe…

mat komen August 19, 2013 at 2:05 am

kalau lah susah pihak berkenaan nak mengatasi masaalah ini..jgnlah pekerja2 awan yg mendapat bala nya..apa tak tidaknya ketua nanti cakap kita tak buat hrmis..sdgkan lina mcm facebook senang n cepat kenapa tak fikir perkara sebegini…..kan pihak kerajaan ada peruntukan utk semuanya…jgn nanti duit masuk poket..fikir2 kanlah

wook October 2, 2013 at 12:28 am

Dulu saya ada kemaskini harmis. Semua data ahli keluarga dah dimasukkan. Bila ke hospital, nama ibu, suami dan anak pertama tiada dalam data. Terpaksa bawa GL manual. kenapa jadi macam tu.

nurma deen October 15, 2013 at 10:14 am

nak masuk laman hrmis boleh guna internate explore yang lambang ‘e’ tu..insya allah dapat

abdullah ali abdulhameed khaled October 21, 2013 at 8:41 pm

salam , saya mntak tolong mahu masuk belajar phd kat universiti malay macamna nk but

abdullah ali abdulhameed khaled October 21, 2013 at 8:44 pm

saya mntak link untuk belajar baru mahu masuk phd

samaksuriek December 5, 2013 at 1:19 am

mcm ni ke yg dikatakan inovatif,proaktif?perkenalkan aplikasi itu,ini tapi menyusahkan sahaja.Programer je yg untung lepas tu bila dah dapat habuan,lepas tangan.Amacam?

faisalrahman April 20, 2014 at 6:00 pm

terlalu menyusahkan kakitangan awam , setiap hari dah mask setiap minggu dan berkemungkinan sampai bertahun nak masukkan data ke HRMIS…Allahkbar! kecewa sungguh dengan teknologi HRMIS ini….Sesuatu kebaikan itu adalah perkara yang memudahkankan bukan menyukarkan apatah lagi membuang masa begitu sahaja..harap do something for that!

Afidah bt Ahmad July 8, 2014 at 4:00 pm

Saya sbg PT di sekolah, disebabkan susah nk login hrmis pihak JPN NS(Jabatan Pendidikan N.9) telah mengeluar kan satu surat yg mengatakan mana2 sekolah yg tdk mencapai 100% akan dikenakan tindakan tatatertib @ sila beri surat tunjuk sebab kenapa sekolah tdk mencapai tahap yg dikehendaki, adakah mereka akan menerima alasan kami di sekolah yg mengatakan susah nk online??? Tolong jangan susahkan pengguna yg memerlukan komitmen, pihak jabatan akan menuding jari pada kami (PT) di sekolah..tlg selesaikan masalah ini..t.kasih!!

Leave a Comment

Previous post:

Next post: