humanres.moh.gov.my – Ministry of Health

by admin on November 4, 2009

in Government

humanres.moh.gov.my - Ministry of Health

humanres.moh.gov.my - Ministry of Health

Unlike eghrmis.gov.my, humanres.moh.gov.my is an initiative by Ministry of Health. It acts and works differently. Most important thing, it only work within MOH.

Specially catered for doctors and professionals, it enticed them back to work in Malaysia. Dentist, pharmacist, medical officer, doctors and pharmacist officer are some of highly demanded job.

{ 4 comments… read them below or add one }

Mohd Hapizu Bin Mohd Noor November 9, 2010 at 12:48 am

Askm Tuan , saya merupakan suami kepada Jururawat U29 Asmawati Binti Abu Bakar No Kp (780509-03-5370). Isteri saya bertugas di Hospital Tawau Sabah hampir 3 tahun Sebelum bertukar Tawau kerana mengikut suami dia pernah bertugas di Hospital Ampuan Aminah Johor selama 3 tahun dan Hospital Kuala Lumpur hampir 3 tahun. Untuk makluman pihak tuan saya akan bertukar dari Tawau ke Terengganu pada pertengahan bulan Nov 2010, Isteri saya telah memohon dan menghantar borang pertukaran untuk mengikuti saya ke terengganu masalahnya sekarang macam mana hendak percepatkan proses pertukaran saya, saya mempunyai 2 anak yang masih kecil dan perlu diberi perhatin , ketiadaan pengasuh yang tetap akan menyulitkan lagi keadaan dan moral isteri saya, Ayahnya akan melakukan pembedahan pada bulan Jan 2010 di HUSM kubang Kerian dan emaknya pulak tidak dapat berjalan , saya memohon dan merayu kepada pihak tuan agar mempertimbangkan permohonan isteri saya ini.

Surina Ariffin February 5, 2011 at 9:59 am

mengapa sudah lama tak ada promotion exercise utk PPF ?

charlie March 19, 2014 at 9:45 pm

boleh saya tanya ,kerajaan ada promote conversion course for penolong jururawat kepada jururawat ?
kalau ada ,apa syarat untuk dapat pemohanan ini?
terima kasih.

norsiah binti kasah August 7, 2014 at 4:26 pm

Assalamualaikum Tuan/Puan,
Saya Norsiah Kasah hanya ingin mengetahui lebih lanjut berkaitan perkembangan permohonan bagi Jawatan Pemangkuan JMU24 ke JMU26 yang telah di iklankan pada bulan Februari 2014?

Sekian, terima kasih Tuan/Puan..

Leave a Comment

Previous post:

Next post: