iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf – UiTM Job Vacancy

by admin on June 29, 2009

in Education,University

iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf - UiTM Job Vacancy

iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf - UiTM Job Vacancy

Universiti Teknologi Mara

If  you’re looking forward to work in one of Malaysia’s leading university, try apply here:

http://iapps.uitm.edu.my/epengambilanstaf


What are the jobs offered?

Refer to http://iapps.uitm.edu.my/loginPengambilanStaf/misc/IklanPentFeb09.pdf
It includes medical officer, registrar, dentist, pharmacist, dietician, engineer, designer and many more.

Quoted from Wikipedia:

Universiti Teknologi MARA (AbbreviationUiTM EnglishMARA University of Technology) is a Malaysian public university. The university motto is Usaha Taqwa Mulia (EnglishEffort, Devotion, Nobility).

The main objective of this institution is to provide maximum opportunities for Bumiputras to pursue professional programmes of study in various fields including engineering, law, science, medicine, technology, business, arts and humanities as well as a research university.

Faculties and Students

University admission is open to Bumiputras and international students only. Graduates to date number more than 110,000 with professional certificates, diplomas, degrees, masters and PhD in various disciplines.

The university’s faculties comprise about 4,000 academics, scholars and researchers. Faculty members need not be Bumiputras. They include Malaysians of non-bumiputra origin as well as other nationalities (eg. from Iran, Mauritius, Korean, French etc).

There are 24 faculties, 3 learning centres and more than 200 academic programs. Faculties are as listed below:

Science & Technology Science cluster
1. Faculty of Applied Sciences (AS)
2. Faculty of Information Technology and Quantitative Sciences (CS)
3. Faculty of Architecture, Planning and Surveying (AP)
4. Faculty of Sport Science and Recreation (SR)

Medical Science cluster
5. Faculty of Medicine (MD)
6. Faculty of Health Sciences (HS)
7. Faculty of Pharmacy (PH)
8. Faculty of Dentistry (DS)

Engineering cluster
9. Faculty of Chemical Engineering (EH)
10. Faculty of Civil Engineering (EC)
11. Faculty of Electrical Engineering EE)
12. Faculty of Mechanical Engineering (EM)

Social Sciences & Humanities Social Sciences cluster
13. Faculty of Law (LW)
14. Faculty of Administrative Science and Policy Studies (AM)
15. Faculty of Communication and Media Studies (MC)

Humanities cluster
16. Faculty of Art and Design (AD)
17. Faculty of Education (ED)
18. Faculty of Artistic and Creative Technology (CT)
19. Faculty of Music (MU)

Business & Management cluster
20. Faculty of Accountancy (AC)
21. Faculty of Business Management (BM)
22. Faculty of Hotel and Tourism Management (HM)
23. Faculty of Information Management (IS)
24. Faculty of Office Management and Technology (OM)

The learning centres are as listed below:
1. Academy of Language Studies (APB)
2. Centre for Islamic Thoughts & Understanding (CITU)
3. International Education Centre (INTEC)

{ 129 comments… read them below or add one }

HARYANI HAMZAH August 23, 2009 at 6:33 pm

KENAPA SUSAH SGT NAK ISI ONLINE,DH BYK KALI SAYA CUBA,NK REGISTER MASUK PUN PROBLEM.KENAPA TAKDE FORM MCM DULU,

SITI HASHIMAH BT IBRAHIM October 18, 2009 at 5:25 pm

kenapa susah sangat nk isi ,boley x kalau saya cadangkan kuarkan borang,

naien October 19, 2009 at 12:04 pm

aduh..pening2..gemane nak online nie..

iRwAn ShAh October 23, 2009 at 11:14 pm

gone nk mohon jwatan nie?????susah r mcm nie….

iRwAn ShAh October 23, 2009 at 11:16 pm

snangkn ckit cre nk mohon….. rkyat didahulukan pncapaian diutamakn

papadom November 18, 2009 at 1:08 pm

po taik on9..kata rkyat didahulukan,p`capaiian diutamakan tp dh t`blik pencapaian didahulukan,rakyat dibelakangkan

serea November 18, 2009 at 1:09 pm

gilo mu

ZULKEFLEE MOHAMED November 22, 2009 at 11:35 am

mungkin sistem on line uitm mengalami masalah untuk daftar on line perjawatan kosong. macam mana untuk saya mendaftar perjawatan kosong sekiranya ada jawatan kosong dikeluarkan oleh pihak uitm? di harapkan pihak uitm dapat membaik pulih sistem on line untuk sistem pendaftaran online kepada orang awam yang untuk mendaftar jawatan kosong uitm….. :)

zamani February 15, 2010 at 6:20 pm

camnor nk isi ni….den dah keponan nak koje hi tlg la den

zila February 16, 2010 at 3:49 pm

camne nak isi online? xade ke form yg blh kite download???

marina February 18, 2010 at 5:40 pm

em cam mane nk mohon kerja ni?

hafizoh February 18, 2010 at 9:11 pm

camner nak isi form melalui online

Rahmat Md. Dom February 19, 2010 at 10:45 am

Harap UiTM ambil perhatian cadangan dan komen pelanggan selaras Pekeliling Kemajuan Pentadbiran Awam bil.1 tahun 2009.
Semuga semua pihak dapat menafaatkan penambahbaikan dalam epengambilan ini.

WAN February 21, 2010 at 12:40 pm

semoga pihak uitm boleh bagi kesenagan dan kemudahan kpd pemohon2, harap pihak uitm juga memperbaiki system online dgn menggunakan kepakaran2 ITnya.

ARZIMI HASSAN February 22, 2010 at 9:08 am

a,ahla knp susah sgt nak online ni.

siti February 22, 2010 at 11:57 am

kenapa susah sangat nak isi borang.
masuk nie dah 4 kali saya cuba tap x dapat
jugak.

Shahrol Nizam B.Ismail February 24, 2010 at 9:59 am

ssh sngat2 nak mohon jwtan kat uitm ni,dah lah line tak klier,b’ban sya guna line kejap ada kjp tak ada.bagi la kelongaran sikit isi form tu.biar mudah sikit,ni mcm2 nak isi job blm tentu dapat.t’k.

haizad February 27, 2010 at 1:45 pm

Dah 5 tahun apply dlm kerajaan tapi tak ada satu pun yang dapat interview tak kira yang online ataupun borang,yang hairan pula bila orang lain dapat krj dlm sektor kerjaan dia orang pula yang tak bersungguh nak krj,ada yang datang lewat & ada pula yang sesuka hati ponteng krj…mcm mn nak produktif…yang berpengalaman & berkelayakan terus menunggu….macam nie ke..

arie lasso February 27, 2010 at 10:44 pm

ala dorang da de orang tuk jwtn tu…syarat je kuarkan jawatan kosong…politik….

reen February 28, 2010 at 10:46 am

ya rabbi… y ssh sgt nak online niie…

nor shahidah March 2, 2010 at 7:50 pm

nape suasah sgt nak online???byk kali try enter subjek x boleh pun..last2 status permohonan kate gred subjek x lengkap…

hasniza binti sahak April 11, 2010 at 2:41 pm

susah nye nak isi mohon jawatan kosong kat uitm nie guna on line…mmmmmm…

azie April 11, 2010 at 4:15 pm

nape ssah sgt nk isi online nie..kalau cmni la baik xpyh iklankan jwtn ksg bt sakit ati jer nk isi pn xjpe2 gak

ana April 11, 2010 at 8:25 pm

ala korang kecoh r

ana April 11, 2010 at 8:26 pm

tlng kami bantu kami

Leave a Comment

Previous post:

Next post: