politeknik.edu.my – Keputusan Permohonan Kemasukan

by admin on June 29, 2009

in College,Education,Student

politeknik.edu.my - Keputusan Permohonan Kemasukan

politeknik.edu.my - Keputusan Permohonan Kemasukan

The website must be busy as people are trying to get the current results of admission.
If you want to skip the main page, try to go to:

http://www.politeknik.edu.my/keputusanpermohonan/umum/menu.asp

I wish you good luck in your future undertakings. Personally, I think that Politeknik is one of the good higher learning institution in Malaysia. Study smart for your own benefit.

Why?

It really focus on the technical, vocational based on the current technology thingy. As or country craving for technical experts, these graduates are highly seek for the placement.

Scholarship

Who say you can’t apply for scholarship? I even know personally, some student from polytechnic who has been sponsored to study overseas. They are fully sponsored to study engineering.

By not giving a chance to enter local university, you can always opt for polytechnic. It will also provide you a benefit that you may not know.

Example of courses and faculties.

Faculties in Politeknik Ungku Omar

  • Civil Engineering
    • Civil Engineering
    • Geomatics Engineering (Land Survey)
    • Architecture
  • Electrical Engineering
    • Electrical Engineering
    • Computer Technology
  • Mechanical Engineering
    • Mechanical Engineering
    • Automotive
    • Air-con services
    • Mekatronics
  • Marine Engineering
  • Commerce
    • Business Studies
    • Financial and Banking
    • Accountancy
    • Retail management

    Departments

    • General Studies
      • Islamic Studies
      • Moral Studies
      • English Language
      • Chinese Language
      • Japanese Language
    • Information Technology and Communication
    • Mathematics, Science and Computer

{ 114 comments… read them below or add one }

thanes November 8, 2009 at 10:35 am

how to apply politeknik…

syupian November 15, 2009 at 9:29 pm

kenapa proses rayuan tidak boleh dibuat

eyza November 16, 2009 at 10:03 pm

cam xx je xbley wat rayuan..!

Kaithri D/O Paramasivam November 16, 2009 at 10:45 pm

saya ingin mengetahui kenapa proses rayuan tidak dapat diproses. Semasa membuat rayuan setiap kali saya mengalami masalah yang sama.

nurul November 17, 2009 at 1:15 pm

saye ingn tahu knape semakan rayuan xkuar pun keputusan..

Elizabeth Boniface Jihob November 18, 2009 at 10:43 am

kenape e rayuan secara online x dpt dibuat pun??? aku risau ni bah…

Aiman November 24, 2009 at 12:32 pm

bila pengambilan pelajar untuk sesi tahun 2010

arey December 9, 2009 at 4:49 pm

1.saya ingin tahu kenapa permohonan saya ditolak dah 2tahun saya mohon
2.kenapa pihak politeknik tidak membalas maklum balas dari comen yang dihantar
3.betol ke kolej komuniti nak wat tahap diploma di politeknik dah xboleh
4.harap maklum secepat mungkin

amer December 15, 2009 at 9:18 pm

saya pelik la kenape pelajar yg ade repeat pun boleh dpt sambung dip..kami ni mcm mana encik,tuan dan puan?.
so, mcm mana nk wat rayuan ni?. .

anizah December 19, 2009 at 3:43 pm

skrng nie dh nak msuk sem 2,tpi ptptn pun x dpt lagi…kwn2 laen kbnyakannye dah dpt…dah wat utk klompok prtama x dpt..klompok kedua pun x dpt gak…hrp2 sem 2 nie dpt ptptn…….

ziyani91 December 21, 2009 at 11:48 am

surat dri poli shah alam ke kota melaka dah dat..tapiii buat search kemasukkan 2010 nama saya tak deeeee…cam na nieee

fatihah December 22, 2009 at 5:43 pm

saya dpt tawaran ke politeknik hulu terengganu tapi saya belum terima lg surat maklum balas dari politeknik tersebut.sedangkan saya perlu mendaftar pd bulan januari ini.saya juga ingin tahu bilakh tarikh pendaftaran bg pengambilan pelajar utk sesi 2010?

hary December 23, 2009 at 7:35 am

bila keputusan peperiksaan akhir sem 1 sesi julai 2009 akan dikeluarkan??

madihah December 24, 2009 at 12:56 pm

knp kptsn rayuan lmbt sngt???????????…

Aspa December 29, 2009 at 3:49 pm

Tarikh pndaftaran plajar 2010 bleh p tg0k kt web poli masing2 (web poliperlis, web polisas)

sankeran January 6, 2010 at 4:16 pm

rayuan saya ada dapat atau tak

ez88 February 2, 2010 at 8:07 am

Aku budak lapas poli,nak sambung kat poli gak…
budak sijil naik diploma setaun je lagi…
bila boleh mula nk beli no…pnt la ulang alik g bank..
duit minyak da mahal….seb bek usaha tangga kejayaan…

stef February 3, 2010 at 6:56 pm

cmni nak apply poli blit ka..????

eila February 11, 2010 at 5:01 pm

permohonan untuk lepasan sijil bila ekk??

nurul February 24, 2010 at 3:44 pm

mcm mna ni,bleh ka msukkan no pin untk permohonan ke politeknik sbnyak yg boleh?tpi sya msukkan no pin yg lain tpi x bleh?sya tkut x dpt..hrp puan @ tuan beri jawapan

ain February 25, 2010 at 10:49 pm

how to apply politeknik?

Farith March 3, 2010 at 5:44 pm

how to apply this..??im very confused at this time…can u tell me how to apply this..im very appreciate u all if u all can help me…please and help me…

lieya March 5, 2010 at 8:36 pm

saya nk tyn,kemasukan ke politknik dah tutup ke? sblm nie saya dah isi tapi line sibuk,saya harap puan atau tuan dpt beri jawapan

nonie March 18, 2010 at 11:12 am

Permohonan lepasan sijil bleh mohon politeknik untuk ambil diploma ekk…???

fifie March 21, 2010 at 1:32 pm

Assalamualaikum…
nak apply poli????K, mula2 beli no pin kat BSN yg trdekat ngn anda.pastu masuk laman web ni http://politeknik.edu.my…perhatikn senarai laman web yg muncul..korang cari e-borang.klu jumpa klik kat ctu n borang poli akn kuar..pastu isilah no ic n no pin anda serta butir2 diri anda.klu e-borang tak kuar, klik di jabatan pengajian politeknik, e-pengambilan…n then pandai2 korang ar pastu…

tarikh tutup 02 APRIL 2010

wassalam….

Leave a Comment

Previous post:

Next post: